Funderingen

Op deze pagina brengen we nieuws m.b.t. de funderingsproblematiek in Rotterdam, voor zover van toepassing op de Henegouwerlaan e.o. Op onderstaand kaartje van september 2008 is aangegeven welk risico van toepassing is:

Risicokaart funderingsproblematiek Henegouwerlaan en 's-Gravendijkwal

Risicokaart funderingsproblematiek Henegouwerlaan en ‘s-Gravendijkwal

Het is momenteel nog onduidelijk bij welke en hoeveel panden deze problematiek zich werkelijk voordoet aan de Henegouwerlaan. De gemeente werkt de kaart binnen enkele maanden nog bij op basis van (particuliere) onderzoeken.

Onder het kopje ‘Links’ op de startpagina zijn twee links opgenomen: naar het funderingsloket en naar de website van de Belangen Vereniging Funderings Problematiek Rotterdam (BVFP Rotterdam).

Artikel uit AD van 7 november over goedkopere leningen voor onderzoek naar paalrot: Klik hier…

 

Advertentie

2 Reacties op “Funderingen

 1. Goed dat ook op deze website ruimte is ingeruimd voor de funderingsproblematiek in uw buurt.
  Neem deze problematiek aub serieus, vooral bij koop en verkoop van een woning. Gebruik daarbij de funderingsparagraaf in koopcontracten zoals opgenomen in onze publicatie “Waar let ik op bij het (ver)kopen van een woning?”

  Heeft u funderingsproblemen wordt dan lid van de Belangen Vereniging Funderings Problematiek Rotterdam. Heeft u vragen over ponderzoek, verkoop, koop of funderingsherstel neem dan contact met ons op.

  Ing. Ad van Wensen voorzitter BVFP-Rotterdam

 2. Recentelijk hebben wij bij de aankoop van een huis in de Dunantstraat in Rotterdam meegemaakt dat de eigenaar een funderingsonderzoek weigerde. Het bouwkundig onderzoek gaf aanleiding tot onderzoek. De VvE was niet actief, zonder geld in kas en verderop al een zelfde pand dat zakte. Vanwege het grote risico en de weigering van de eigenaar hebben wij afgezien van de aankoop.

  Dankzij informatie van bovenstaande belangenvereniging en het Funderingsplatform van de Gemeente Rotterdam is er gelukkig steeds meer informatie voor huiseigenaren, kopers en verkopers.

  Belangrijkste tips:
  – Onderzoek creeërt duidelijkheid in de situatie
  – Verzeker je voor rechtsbijstand
  – Zorg ervoor dat de vereniging van eigenaren actief is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s